bahan-bahan:
susu segar (1 liter)
tepung gandum (2 sudu besar)
butter (1/5)
daun pasley kering
sosej cheese(ayamas) (dipotong sesuka hati)
spagheti (san remo) (1 pkt)
serbuk lada hitam (agak2)
bawang holland(dpotong dadu) 1 biji
cendawan butang dipotong 4
cara2nya:
1. cairkan butter.masukkan bawang yg dipotong dadu tadi,kacau sehinggau naik bau.
2. masukkan tepung gandum,kacung sehingga tepung gandun melekat dibawang,kemudian letakkan susu segar sedikit demi sedikit.kacau supaya susu tu x berketul.
3. masukkan sosej,daun parsley,serbuk lada hitam,cendawan butang dan kacau sehingga susu itu menjadi sos spagheti putih.cara nak tau sos tu dah masak ker blm adalah susu itu kalau disentuh dgn jari susu yg disenduk tu akan terpisah dua.
4. rebus air bersama ssedikit minyak,masukkan spagheti......